zondag 4 maart 2018

20 van Alphen

Vandaag stond voor de 10e keer in mijn hardloopcarriere  de 20 van Alphen op het programma, ik deed dit keer weer mee aan de 20 kilometer. Met een auto vol hardloopmaten ging ik richting Alphen aan de Rijn. Het was vandaag prima loopweer , graadje of 10 en weinig wind. De trainingen gaan redelijk tot goed de laatste tijd in tegenstelling tot de wedstrijdjes die erg moeizaam zijn. Elke wedstrijd is er weer de hoop dat mijn knie meewerkt en ik weer eens lekker kan knallen.
Korte tempo’s gaan oké maar als ik langer hoog tempo loop protesteerd mijn knie en daarmee de rest van m’n been en kan ik een soort de hardloopbeweging niet goed maken. Inmiddels de laatste 3 jaar heel wat specialisten bezocht met allemaal een eigen idee maar opgelost is het niet.
Het doel van vandaag was om 4:10/4:15 min/km te lopen om zo een tijd te realiseren van rond de 1 uur en 25 minuten.
Na gezellig warmgelopen te hebben gingen we het startvak in waar het al goed druk was. Toen het startschot klonk kwam de lopersmassa langzaam opgang, om aan het juiste tempo te komen moest ik flink zigzaggen door de menigte.
Na enkele kilometers in het juiste tempo voelde ik weer dat het vandaag wederom niet goed ging komen.
Ik hobbelde de kilometers door in een voor mij maximaal haalbaar tempo wat redelijk wat moeite koste. Het begint ook wel een motivatie dingetje te worden als het elke keer weer niet naar je zin gaat en het zoveel moeite kost met als resultaat een matige tijd.
Ik finishte in 1:28:08 als 47e man prestatieloop.
De komende tijd loop ik geen wedstrijden meer ivm de drukte rondom ons nieuwe huis, deze tijd ga ik ook gebruiken om na te denken over hoe ik verder wil met hardlopen.......word vervolgd.

1 opmerking:

  1. Erwin sterkte er mee en inderdaad denk er goed over wat de oplossing kan zijn voor je knie vraag een verwijskaart voor het ziekenhuis misschien kom je dan verder hier mee nogmaals sterkte

    BeantwoordenVerwijderen

Alvast bedankt voor je reactie!!!